top of page

Amerika Vize Danışmanı



Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Bu yazımızda sizlere, son iki yıldır en çok vize alınmak istenen ülkelerden olan Amerika ve biz HGY Vize Danışmanlık’ın da hizmet alanlarından biri olan Amerika Vizesi (B1-B2) hakkında bilmeniz gereken; Amerika turistik vizesini alabilmeniz için sahip olmanız gereken koşulları, bu koşulları sağladığınızda Amerika Vize başvurunuzu nasıl yapabileceğinizi ve Abd Vize için hangi belgeleri hazırlamanız gerektiğini anlatacağım.

Amerika vizesi nasıl alınır sorunuza cevap arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Amerika Vize Danışmanı olarak, bu yazıda Amerika Vizenizi Nasıl alabileceğinizi adım adım anlatacağız.

 

Abd Vize Danışmanı olan HGY Vize Danışmanlık; Sosyal medyada ve birçok danışmanlık firmalarında insanlara verilen yanlış bilgilerin önüne geçmek için bu yazıları sizler için yazmakta ve yayınlamaktadır. Hangi vize türü olursa olsun, daha önce kendiniz bir başvuru yapmadıysanız ve bu konuda tecrübeniz yok ise, bir vize danışmanı ile çalışmanız gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum. Yanlış yapılan vize başvurularında adayların onay alacakken, sırf doldurulan formlarda, verdikleri mülakat cevaplarındaki hatalardan dolayı ret aldıklarını görüyoruz. Lütfen bu konuda bir Amerika vize danışmanı ile çalışmayı, süreci beraber yürütmeyi ihmal etmeyiniz. Vize danışmanları ile neden çalışmanız gerektiği konulu yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle bir Amerika Turistik Vize almak istiyorsanız, pasaportunuzun boş, yani hiç yurtdışına çıkmamış biri olmanız Amerikan Konsolosluğu'nun gözünde eksi bir puandır. Çünkü vize görüşmesine girdiğinizde, size sorulacak sorulardan biri de, daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığınız oluyor. Eğer daha önce yurtdışına çıkmış iseniz, şansınız hiç yurtdışına çıkmamış kişilere göre daha yüksektir. Eğer ki; Vize istenen (Schengen vizesi, İngiltere Vizesi, Kanada Vizesi) ülkelerden birine daha önce vize alıp gittiyseniz şansınız biraz daha yüksek diyebilirim.

Amerika Vize Randevusu Nasıl Alınır?


Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’deki iki konsolosluğundan vize randevularınızı alabiliyorsunuz. İstanbul Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu ve Ankara’da bulunan Ankara Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu’dur.

Konsolosluğa ait siteden, Amerika Turistik Vize için, göçmen olmayan vze türü bölümünden “Amerika Turistik Vize (B1-B2)” randevusu almalısınız. Şuan güncel randevu tutarı 160 dolardır. Bu ücreti ödemeden randevu yerini ve tarihini seçeceğiniz bölüme geçemiyorsunuz. ABD Vize başvuru harcını online olarak kredi kartı veya banka kartınızdan ödeyebilirsiniz. Bizlere bu konu ile gelen sorulardan bir tanesi de, kendilerine ait olmayan bir kredi kartı ile ödeme yapıp yapamayacakları oluyor. Kendinize ait olmayan bir kredi kartı ile de Abd Vizesi için vize harcını ödeyebilirsiniz. Ödediğiniz harç dekontunun bir çıktısını almayı unutmayın lütfen. Vize harç ödemesi yaptıktan sonra Vize görüşmesi yapmak istediğiniz konsolosluğu, Ankara veya İstanbul olarak seçtikten sonra görüşmeye girebileceğiniz tarihler çıkıyor ve istediğiniz tarihi ve saati seçebiliyorsunuz. Abd Vizesi almak isteyen birçok danışanımız, randevu tarihlerinin çok ileri tarihlere veriliyor olmasından şikayetçiler. Ama unutmayın ki; Abd turistik vizesi için Amerika Vize Danışmanı olan bizlerden danışmanlık hizmeti alan danışanlarımızın tarihlerini, randevu ekibimiz sürekli sistemde aktif oldukları için konsolosluk ek görüşme tarihi açtığında veya randevusunu iptal eden biri olduğunda hemen öne çekebiliyorlar. Her zaman söylediğimiz gibi, HGY Vize Danışmanlık ile, bir adım öndesiniz.


Ds-160 Formu Nasıl Doldurulur?


Randevunuzu aldıktan sonra bizce Amerika Vizesi’nin en önemli aşamalarından biri olan, DS 160 adlı formunun doldurulmasıdır. Bu formdan kısaca bahsetmek gerekir ise, sizin pasaport numaranızdan tutun, doğum yerinize, okuduğunuz veya mezun olduğunuz okullara, bu okullara giriş ve mezuniyet tarihinize, yaşadığınız yer bilgilerine, doğum bilgilerinize, askerlik tarihinize, mesleğinize, şuan nerede ve ne zamandır çalıştığınıza, Amerika’ya neden gitmek istediğinize kadar bir çok bilgi girmeniz gerekmektedir. Daha başka ayrıntıları da var tabii fakat tamamını buraya yazmamız mümkün değil. Bu bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak doldurulması, İngilizce’ye hakim biri tarafından doldurulması çok önemlidir. Tekrar ediyorum, daha önce bu formu doldurmadıysanız kesinlikle bir vize danışmanı aracılığı ile doldurmanızı tavsiye ederim. Ds-160 formunu doldurmak için, Amerika vizenize basılmak üzere çekilmeniz gereken 50*50 boyutlarında fotoğrafınızda olması gerekir. Zaten çekilmek zorunda olduğunuz bu fotoğraftan elinizde vize görüşmesine giderken de bulundurmanız gerektiğini anlatacağım. Fakat bu fotoğrafın kesinlikle son 6 ay içinde çekilmiş olmasına dikkat etmeniz gerektiğini belirtmeliyim.


Amerika Vizesi İçin Hazırlamanız Gereken Evraklar

  • Pasaport : Geçerli bir pasaportunuzun olması gerekmektedir. Geçerli pasaporttan kastımız nedir? 10 Yıldan eski olmayan bir pasaport ve vizenizin basılabilmesi için en az 2 sayfasının boş olması gerekiyor arkadaşlar. Varsa eski pasaportlarınızı veya vizeli olan sayfalarının fotokopilerini de yanınıza almalısınız.

  • Biometrik Fotoğraf: 2 adet biometrik fotoğrafınızı götürmeniz gerekiyor. Fotoğraf boyutlarının 50mm *50 mm olması gerektiğini yazmıştım. Fotoğrafçılar hangi ülkenin hangi boyutta fotoğraf istediğini bilirler. Bu konuda hiç endişelenmeyin.

  • Vize ücreti dekontunu da belgeleriniz arasına koymanız gerektiğini yazmıştım.

  • Seyahat Sağlık Sigortası: Planladığınız seyahat süresini kapsayan bir sağlık sigortası yaptırmalısınız.

  • Niyet Mektubu: Amerika Vizesi’ni almak istemenizdeki amacınızı, orada nereleri görmeyi ve kaç gün kalmayı planladığınızı içeren, düzgün bir İngilizce ile konsolosluğa hitaben yazılmış bir niyet mektubu.

  • Konaklama Rezervasyonu: Planladığınız Amerika tatiliniz için rezervasyon yaptırdığınız otele veya hostele ait konaklama rezervasyonunuzu da dosyanıza eklemelisiniz.

  • Uçak bileti satın almak zorunda değilsiniz. Zaten konsolosluğun sitesinde de vizenizi almadan uçak bileti almak zorundasınız diye bir ibare yoktur.

  • İşyeri evraklarınız

  • Banka Hesap Dökümleriniz

  • Ev veya araç tapularınız

  • Varsa ek geliriniz, bu gelirinizi belgeleyen evraklarınız.

  • İşveren iseniz vereceğiniz belgeler ile çalışan iseniz vereceğiniz belgeler aynı belgeler olmayabilir. Buna dikkat edelim arkadaşlar. Daha fazla ayrıntılı bilgi almak isterseniz Amerika Vize Danışmanı olan HGY Vize Danışmanlık’ı arayabilir, bilgi alabilirsiniz.

  • Emekli iseniz bununla ilgili evraklar.

  • Amerika tatilinizin giderlerini bir başkası karşılayacak ise, bu kişiye ait belgeler ve sponsorluk dilekçesi

  • Askerlik belgesi, tecilli ise, tecilli olduğunu gösteren belge.

  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • İkametgah Belgesi

  • Öğrenci iseniz; Öğrenci Belgesi

Amerika Vizesi için gerekli olan evraklarınızı da hazırladınız ve şimdi heyecanlı süreç başladı. Artık her şey, vize randevu tarihinizde Amerika Konsolosluğunda yapılacak olan vize görüşmesinde belli olacaktır arkadaşlar. Amerika vize görüşmesi için sosyal medyada ve bir çok mecrada, insanların görüşmeye gitmeden randevu sonucunun belli olup olduğunu düşünüyorlar. Bu kesinlikle doğru değildir. Emin olun, ciddi bir yoğunlukta çalışan konsolosluk görevlilerinin sizin görüşmenizden önce belgelerinizi kontrol edecek ve sizi araştıracak bir zamanı olduğunu düşünmüyoruz.

Ama şu gerçek ki; Farkındaysanız, DS-160 belgenizi eğer daha önceden bir tecrübeniz yok ise, profesyonelden yardım alın ve bir vize danışmanınız bu formu doldursun demiştim. Siz görüşmeye gittiğinizde ds 160 ınıza ne yazdıysanız, konsolosluk görevlisi o an ekranında bu bilgileri görüyor ve ds 160 belgenizde yazdığınız bilgilere göre sizlere sorular soruyor.

DS-160 belgenizde yazılan bilgiler ile, konsolosun size sorduğu sorularda verdiğiniz cevapların birbiri ile uyumlu olması o an sizin vizenizi alabileceğinizi veya alamayacağınızı belirleyen önemli unsurlardan bir tanesidir. Öyleyse bu konuya daha detaylı değinelim.


ABD VİZESİ KONSOLOSLUK GÖRÜŞMESİ


Bir çoğunuzun merak ettiği, öncesinde heyecandan ismini bile unuttuğunu gördüğüm ama hiçte korktuğunuz kadar zor olmadığını çıktıktan sonra fark ettiğiniz Amerika Vize Görüşmesi’nden bahsetmek istiyorum. Öncelikle arkadaşlar, Amerika vize görüşmesi tamamen doldurulan ds-160 formu üzerinden gitmektedir. Bu formda doldurduğunuz bilgileri belgeleyecek dökümanların birçoğu dosyanızda olmalı. Çünkü görüşme sırasında konsolosluk evraklarınızı görmek isteyebilir, yada sadece birkaç evrağınızı görmek isteyebilir. Bazen hiçbir evrağınıza bakmayadabilirler. Yine de biz danışanlarımıza evraklarının tam ve eksiksiz olması gerektiğini her koşulda söylemekteyiz.

Bu görüşme sizin Ds-160 formunuzdan oluştuğunu söylemiştim. Aslında burada DS-160 formunun neden bu kadar önemli olduğunun cevabını da vermiş olduğumuzu düşünüyorum. Size sorulacak sorulardan bahsetmeden önce, bu görüşmenin mantığını anlatmak isterim.

 

Amerika vize görüşmesinde her şey sözlü beyana dayanır arkadaşlar. Bu nedenle eksik yada yanlış hiçbir bilgi vermemelisiniz. Verdiğiniz yanlış bilgileriniz vizenizi alamamanıza neden olabilir. Bu görüşmeye ciddi anlamda Amerika vizesinde uzman bir vize uzmanı ile hazırlanmanızı tavsiye ediyoruz. Genel soruları burada sizinle paylaşacağım tabii ki fakat bilmelisiniz ki her vize görüşmesi kişinin durumuna özeldir ve verilecek cevaplar da buna göre verilmelidir.

 

Amerika vizesine başvuran her aday, olası bir göçmen gözü ile değerlendirilir. Konsolosluğun görmek istediği en önemli durum ise, yapacağınız seyahatten sonra ülkenize geri dönecek olan bağlantılarını kanıtlamanızdır. Bu nedenle dolduracağınız formda, yapacağınız konsolosluk görüşmesinde cevaplarınıza özenle hazırlanmalısınız.

Eğer amacınız Amerika’ya gidip orada kalmak ve yaşamak ise, lütfen Amerika turist vizesine başvurmayınız. Çünkü ret oranlarının büyük bölümünün de, oraya gidip bir şekilde orada kalmaya çalışan veya kaçak yaşayan insanlar yüzündendir.

Sizlere tavsiyemiz, Amerika’ya hangi amaç ile gidiyorsanız, o vize türüne başvurmanızdır. Gitme amacınız dil okulu ise, f1 olan öğrenci vizesine, amacınız orada iş kurmak ise yatırımcı vizesine başvurmalısınız. Altını tekrar çiziyorum ki; Amerika’ya gitme amacınıza uygun olan vizeye başvurmaz iseniz ret alma olasılığınız çok yüksek olacaktır.

Peki nedir sizin ülkenize olan bağlılığınızı kanıtlayacak olan durumlar?

  1. Öğrenci iseniz, devam eden okulunuz olabilir.

  2. Çalışan iseniz ve burada maaşınız yüksek ise, bu bir kanıt olabilir

  3. Burada ekonomik durumunuz iyi ve başında olmanızı gerektiren bir iş düzeniniz var ise,

  4. Buradaki evleriniz, arabalarınız ve mal varlığınız,

  5. Evli iseniz eşinizin Türkiye’de olması, çocuğunuz var ise çocuğunuzun Türkiye’de olması.

  6. Ya da eşiniz ile başvuruyorsanız, çocuğunuzun Türkiye’de olması.

Bütün bunlar, ülkenize dönmenizi kanıtlayacak olan sebeplerden olabilir.

Amerika Vize Mülakat Soruları


Amerika’ya neden gidiyorsun?

Bu, konsoloslukta size sorulacak sorulardan biridir. Konsolosluk görüşmesinde, size sorulan sorulara kendinize güvenerek vereceğiniz net cevaplar çok etkilidir. Amerika’ya neden gitmek istediğinizi, yani gitme amacınızı kendinize göre net ve kısa bir şekilde anlatmalısınız.

Neden Amerika?

Bu soruda, neden bir Avrupa ülkesi değilde, tatil için Amerika’yı tercih ettiğinizi anlatmalısınız. Bu sorular basit gibi görünebilir ama emin olunki iyi cevaplar sizi bir diğer adaydan bir adım daha öne atacaktır.

Amerika’da nereye gideceksin ve neden?

Gezi planınıza bağlı olarak vereceğiniz bu cevapta, Amerika’ya gerçekten bu amaçla gittiğinizi belirtmeniz adına ciddi ve iyi bir cevabınızın olması gerekir. Verilecek basit cevaplar, amacınızın bu tatil planı olmadığını ve bu vizenin onaylanamayacağı sonucunu doğurabilir.



Daha Önce Yurtdışına Çıktınız mı?

Bu soru da diğerleri kadar önemli. Unutmayın ki; Amerika, daha önceki seyahat geçmişinizi önemser. Yazımızın başında da belirttiğim gibi, daha önceden yurtdışına çıkmış olmanız, sizi diğerlerine göre daha şanslı kılar. Hatta vize alınarak gidilebilen ülkelere gittiyseniz veya pasaportunuzda birden fazla vizeniz var ise, işiniz daha kolay diyebilirim. Özellikle hiç yurtdışına çıkmamış olan kişilere, Amerika vize başvurusu yapmadan önce bir kere daha düşünmeleri gerektiğini söylemeliyim.

 

İstanbul Vize Danışmanı olan ve Amerika Vize’sinde uzman olan HGY Vize Danışmanlık’ı arayan tüm danışanlarımıza, eğer henüz bir yurtdışı geçmişleri yok ise, öncelikle bir schengen vize almalarının daha iyi olabileceğini söylemekteyiz. Tüm Schengen vize başvurularınız için de bizleri arayabilirsiniz.

Pasaportunuzu güçlendirebilmek adına size bir Almanya Turistik Vize veya İtalya Turistik Vize alabiliriz.

Bu yazımızda, Amerika turistik vizesine nasıl başvuracağınızı, hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini ve abd vize mülakatı görüşmesinin önemi ile size sorulabilecek 4 soruyu yazdık. Amerika vize görüşmeniz için bir danışmanlık hizmeti almıyorsanız umarım bu yazımızı okumuşsunuzdur. Hayallerinize giden yol’da İstanbul Vize Danışmanı olan ve Amerika Vize Danışmanlığı konusunda uzman kadroya sahip olan HGY Vize Danışmanlık Amerika vize başvurularınızda size bir telefon kadar yakın…

Sağlıklı Günler Dileriz.




57 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page