

Amerika Turistik Vize (B1/B2)
Amerika Turistik Vize; Amerika Birleşik Devletlerine, kısa süreli turistik amaçlar ile giriş yapmak isteyenlerin alması gereken vize türüdür. Amerika Birleşik Devletleri ülkesine seyahat edecek tüm Türk Vatandaşlarına, pasaport türü farketmeksizin (Umuma Mahsus Bordo Pasaport, Hususi Yeşil Pasaport, Hizmet Gri pasaport ve Diplomatik Siyah Pasaport) vize zorunluluğu getirmiştir. Amerika turistik vize, göçmen olmayan bir vize türü olmak ile beraber, B tipi vize olarak geçmektedir. Fuar yada mesleki alanda Amerika'da yapılacak iş toplantılarınız için B1 tipi vize, turistik gezi, aile ziyareti veya tıbbi tedavi için ise B2 tipi vizeye başvurulmaktadır. Fakat Amerikan Konsolosluğu, uygulamada genelde pasaportunuza B1/B2 vize olarak vizenizi basmaktadır.
HGY Vize Danışmanlık merkezi olarak, İstanbul ve tüm Türkiye'ye Amerika Vize Danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. İstanbul'da ve Türkiye'nin her yerinde İstanbul Vize Danışmanı denildiğinde akla geliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Amerika Vize Danışmanlığı bir uzmanlık işidir ve biz uzmanlığımızı 8 yıllık tecrübemizden almaktayız.
Bu sayfada, Amerika Turistik Vize detaylarını ve başvuru şartlarını bulacaksınız.Unutmamak gerekirki; Vize retlerinin arttığı bu dönemde, vizenizin ret almaması adına, danışmanlık almayan kişiler için detaylı bir yazı hazırladık. Amerika turistik vize başvurunuzu yapmadan önce bu sayfada biraz vakit geçirmenizi tavsiye ederiz.
Amerika Turistik Vize Başvurularınız için bizleri arayabilir yada Web sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Harika bir New York gezi planınız mı var? Öyleyse doğru adrestesiniz...
Lütfen bizleri aramaktan çekinmeyiniz...


ABD TURİSTİK VİZE (B1/B2)
Amerika Vize başvuruları, Amerika'nın İstanbul ve Ankara Büyükelçiliği'ne yapılmaktadır. Amerikan Büyükelçiliği sitesinden online olarak bir DS-160 formu doldurulur ve randevu alınır. Randevu gününde Abd konsolosluğunda gerçekleşecek olan sözlü mülakata girersiniz.Sözlü mülakat öncesinde, konsoloslukta parmak iziniz alınır. Amerika vize mülakatından hemen sonra vizeyi alıp almadığınız belli olur. Vizenizi aldıysanız, pasaportunuza vizenizin basılabilmesi için pasaport size o an verilmez. Fakat vizenizi alamadıysanız, konsolos görevlisi pasaportunuz ile beraber, vizenizi neden alamadığınız ile ilgili bir evrağı size teslim eder.
Bu yazımızda, Amerika Vize Başvuru formundan, randevunuza kadar geçen süreçte neler yapmanız gerektiğini de sizler için derledik.
Öyleyse adım adım süreci anlatmaya başlayalım.
AMERİKA TURİSTİK VİZE BAŞVURUSU
Amerika turistik vize başvurusu yapmak isteyen adaylar, Amerika Büyükelçiliğinin sitesine mail adresi ve bilgileri ile bir profil oluşturup, ardından Amerika Turistik Vize Başvuru Harcını online olarak öder ve randevusunu alır. Unutmamak gerekir ki; Abd Turistik vize randevusu, gezi ve seyahat amaçlı randevu olduğu için, "Göçmen Olmayan Vize Randevu" almalısınız. Eğer amacınız uzun süreli Amerika'da yaşamak ise,
"Göçmen Vize Başvurusu yapmalısınız.
Amerika Birleşik Devletleri; Schengen ülkeleri gibi yetki bölgesi ayırımı yapmaksızın, İstanbul veya Ankara Konsolosluklarından dilediğiniz gibi randevu alabilirsiniz. Son zamanlarda çok ileri tarihlere verilen randevular için lütfen endişelenmeyiniz. Çünkü belirttiğim gibi, konsolosluğun web sitesinde oluşturduğunu profil ile girip randevunuzu yer açıldıkça öne alabilir veya daha ileri bir tarihe erteleyebilirsiniz.
AMERİKA TURİSTİK VİZE ÜCRETİ 2023
Amerika turistik vize başvurusu için, randevu alırken tüm diğer ülkelerde olduğu gibi bir vize ücreti ödemesi yaparsınız. Vize ücretleri, güncellenen bir bilgi olduğu için buraya yazmayı doğru bulmuyorum. Güncel vize ücretleri bilgisine, Amerikan Konsolosluğu'nun sitesinden ulaşabilirsiniz. Online olarak kredi kartınız ile ödediğiniz vize ücreti dekontunu lütfen kaydetmeyi ve bir kopyasını almayı unutmayınız.
Amerika Turistik Vizemiz için vize ödememizi yaptık, randevumuzu aldık ve randevu günü için hangi hazırlıkları yapmalıyız? Tabiiki Konsoloslukta gerçekleştirilecek olan vize mülakatı için evraklarımızın eksiksiz olması için Vize İçin Gerekli tüm belgelerimizi hazırlayacağız. Bu belgeler nelerdir? Sizlere ayrıntılı bir şekilde anlatmaya devam edeyim.
AMERİKA TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER
-
DS-160 Formu: Yazımızın başında da Amerika Turistik Vize Randevumuzu alırken Ds-160 formunu dolduracağımızı belirtmiştik. Bu form ingilizce doldurulmalıdır. Formu doldururken, konsolosluk mülakatında size sorulabilecek sorular, ve sizlerin vereceğiniz cevaplar ile doğru orantılı olarak İngilizce olarak doldurulmalıdır. Vizenizi alıp alamayacağınızın en önemli noktası olduğunu düşündüğümüz DS-160 formunu daha önce doldurmadıysanız, bir vize danışmanından yardım almanızı önemle tavsiye ederiz. Dilerseniz İstanbul Vize Danışmanınız olan HGY Vize Danışmanlık'ı arayabilir, bir vize uzmanımız ile iletişime geçebilirsiniz.
-
Pasaport: Tüm vize başvurularında olduğu gibi, Amerika turistik vize başvurusu yaparken de geçerli bir pasaportunuzun olması gerekmektedir. Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması, minimum 8 ay geçerliliğinin olması, en az 2 boş sayfasının bulunması gerekmektedir.
-
Pasaport Fotokopileri (Bilgilerin ve Vizelerin Olduğu Sayfalar)
-
2 Adet Biometrik Fotoğraf : Biometrik Fotoğraflarınızın, son 6 ayda çekilmiş olması çok önemlidir. Belirtmeliyim ki; Amerika Vizesi için gerekli olan biometrik fotoğraf boyutu, Schengen Vizesinde kullandığımız biometrik fotoğraflar ile aynı boyutta değildir. Amerika Vizesi vize biometrik fotoğraf boyutu: 5*5 ve rütuşsuz olmalıdır.
-
Nüfus cüzdanı fotokopisi
-
Niyet Mektubu : Amerikan Konsolosluğu'na hitaben yazılmış olan, seyahat amacınızı, seyahat planınızı, bu seyahati kimin karşılayacağını belirten bir mektup, ingilizce olarak yazılmalıdır.
-
Vize Ücreti: Vize ücreti dekontunu belgelerin arasına koymalısınız.
-
Uçak/Ulaşım Rezervasyonu : Eğer Amerika Vizesi mülakatından önce Amerika tatiliniz için uçak bileti almış veya rezervasyon yaptırdıysanız, rezervasyon belgelerinizi dosyanıza eklemenizde fayda var.
-
Otel/Konaklama Rezervasyonu : Amerika turistik vize başvurunuzda esnasında, kalacağınız yer veya yerler ile ilgili otel rezervasyonlarınızın onaylanmış sayfalarını da evrak listenize eklemenizde fayda vardır.
-
İş Yeri Evrakları (Detayları, HGY Vize Danışmanlık Temsilcileri Tarafından Öğrenebilirsini)
-
Banka Hesap dökümü
-
Var ise; Ev Tapusu Fotokopisi, Araç Ruhsat Fotokopisi
-
Seyahat Sağlık Sigortası
-
Askerlik Belgesi. Askerliğini henüz yapmamış adaylar için ‘Askerlik Tecil Belgesi’
-
E-Devletten alınmış barkodlu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
-
E-Devletten alınmış barkodlu tarihçeli yerleşim yeri belgesi (İkametgah)
-
Düzenli Geliri Kanıtlayan Belgeler
-
İş Veren, Özel Firma Çalışanı, Emekli ve Çiftçiler İçin Gerekli Olan Belgeleri HGY Vize
Danışmanlık Temsilcileri Tarafından Öğrenebilirsiniz
-
Giderlerinizi Karşılayacak Biri Varsa; Sponsorluk Dilekçesi ve Sponsorun Evrakları (HGY Vize
-
Danışmanlık Temsilcileri Tarafından Öğrenebilirsiniz)
-
Öğrenciler İçin; Bu Belgelere Ek Öğrenci Belgesi
-
Yalnız ya da tek ebeveyn veyahut yasal vasi ile seyahat eden 18 yaşın altındaki çocuklar için;
Seyahat etmeyen ebeveyn/yasal vasinin noter onaylı yazılı izni (muvafakatname) ya da
çocuğun velayetinin seyahat eden ebeveyn/yasal vasiye verildiğini gösteren noter onaylı belge
AMERİKA TURİSTİK VİZE GÖRÜŞMESİ
Amerika Turistik Vize (B1/B2) randevu gününüz geldiğinde randevunuzdan yarım saat önce konsolosluk bahçesinde hazır olmalısınız. Randevu saatine göre sizi sırayla içeri alırlar, öncelikle bir parmak izi alma işleminden sonra, sıranız geldiğinde Amerikan konsolosluk görevlisi ile bir mülakata başlarsınız. Mülakat, sözlü olup, tercihinize göre mülakatı Türkçe veya İngilizce yapmak özgürlüğüne sahipsiniz. Size tatil planınız, Amerika'ya gidiş sebebiniz ve kendi ülkenizdeki durumunuz ile ilgili sorular yöneltir. Amerika vize başvurusundan, mülakat gününe kadarki tüm detayların sonuca ulaştığı bu görüşmenin, o süreçle alakalı olduğunu, Ds-160 formunda doldurduğunuz bilgilerin size sorulduğunu göreceksiniz. Bir danışman ile çalıştığınızda danışmanınız sizi bu görüşmeye de hazırlayacaktır.
Amerika Turistik Vize Başvuruşları için Dip Notlar
-Amerika vize başvurusu genellikle, mülakat anında sonuçlanır.
-1 Ekim 2022’den önce yatırılan vize başvuru ücretlerinin kullanım süresi 30 Eylül 2023’e kadar
uzatılmış ve bu tarihe kadar geçerliliğini korumaktadır. 1 Ekim 2022 tarihinde veya
sonrasında yatırılan tüm göçmen olmayan vize başvuru ücreti (MRV ücreti olarak da bilinir)
ödemeleri, bu ücretin ödenmesine ilişkin makbuzun düzenlendiği tarihten itibaren 365 gün
boyunca geçerlidir.
-A.B.D. vatandaşı olmayan ve göçmen olmayanların Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat
etmeleri için aşı kanıtı gerektiren CDC (Centers for Disease Control – Hastalık Kontrol ve
Önleme Merkezi) Emri hala yürürlüktedir.
-Amerika; Pfizer-BioNTech, SİNOVAC, Moderna (Mrna-1273), AstraZeneca/COVISHIELD,
Janssen/Johnson and Johnson aşılarını kabul etmektedir.
-Amerika vize başvurusu yaptığınız sırada aşılı olmak zorunda değilsiniz ancak vize onayı
aldıktan sonra, sınırdan sorunsuzca geçebilmek için 2 doz aşı vurulmuş olmalı, son doz aşınızın
üstünden 14 gün geçmeli ve aşı kartınızı kapı memuruna göstermelisiniz. (Amerika ülkesine
giriş yapacak kişilerden PCR testi istememektedir.)
-Amerika’da gideceğiniz eyalet ve bölge koşullarına göre karantina kurallarına uymanız gerekebilir.
-Türkiye’deki her il tarafından listelenen test merkezlerinin listesine bakınız:
https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yetkilendirilmis-covi-d-19-tani-laboratuvarlari.html
Amerika vize başvurunuzu yaparken neden bir danışman ile çalışmanızı tavsiye ederiz. "Neden Vize Danışmanı İle Çalışmalıyım? diye soruyorsanız, bu konu ile ilgili makalemize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Amerika Turistik Vize başvurunuzu, HGY Vize Danışmanlık olarak profesyonel bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. Covid-19 önlemlerinden sonra başvuruların fazlaca ret ile sonuçlanması riskini en aza indirmek adına, Amerika Vize başvurularınız için danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Danışmanlık almak istemeyen kişiler için bu makalede tüm detaylar ayrıntılı olarak açıklanmış olmasına rağmen, Amerika turistik vize başvurularını Schengen Vize başvurularından ayıran en önemli etken, mülakatın ABD konsolosları tarafından yüz yüze yapılmasıdır. Bu nedenle evrakların yanı sıra, ABD Vize görüşmelerinde mülakata da hazırlanmak büyük ölçüde önem arz etmektedir.
Hayallerinize giden yolda; HGY VİZE Danışmanlık olarak tüm süreçleri sizler adına başlatıyor ve takibini yapıyoruz.
Unutmamak gerekir ki; Alınamayacak vize yoktur. Doğru başvuru ile vizenizin onaylanma olasılığını arttırmak vardır.
Amerika Vize başvuru mülakatları son zamanlarda ileriki tarihlerde verilmektedir. Başvuru sırasında
bunu göz önünde bulundurmanızı öneririz. Ankara ABD Büyükelçiliği; 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren Ankara’daki ABD Büyükelçiliği 1480 Sokak No:1 Çukurambar Mahallesi 06530 Çankaya, Öğretmenler Caddesi 1480 Sokağın köşesinde bulunan Konsolosluk binasında hizmetlerine devam etmektedir.
İstanbul ABD Başkonsolosluğu: Şu anda, İstanbul ABD Başkonsolosluğu tüm göçmen olmayan vize kategorilerini işleme almaktadır, ancak randevu kapasitesi sınırlıdır.
Elçilik ya da Konsolosluğu Ziyaret Ederken Bunları Yanınızda Götüremezsiniz!
Çantalar
Dizüstü Bilgisayar
Cep Telefonu (iPhone ve Blackberry dahil)
Elde Taşınabilir Tabletler (iPad veya benzeri) veya E-Okuyucular
MP3 veya benzeri müzik çalarlar (iPod veya benzeri)
USB/flash bellek cihazı
Kamera veya Video Kamera
Taşınabilir Oyun Cihazı
Bavul, Çanta veya Sırt Çantası
Şişelenmiş Sıvılar (parfüm ve içecekler dahil)
Yanıcı Sıvı veya Çakmak
Amerika Birleşik Devletleri, ABD Turistik Vize'yi 10 yıllık vermektedir. Fakat maksimum 6 aydan fazla kalma hakkı tanımamak ile beraber, ülkeye giriş yapılırken havaalanı polisinin vereceği izne göre değişir.
Son zamanlarda Amerika'nın vize vermediği ile ilgili fazlaca bilgi kirliliği mevcuttur. Tüm vize türlerinde olduğu gibi, ABD Turistik Vize alınamayan bir vize türü değildir. Fakat "doğru" yapılmış bir başvurunun ret alma olasılığı çok düşüktür.
HGY VİZE DANIŞMANLIK olarak, bu vizeyi alabilmek için durumunuzu inceler, vizeyi alamayacak durumda iseniz; Sizleri alınabilecek duruma hazırlama sürecinde de destek veririz. Unutmamak gerekir ki; Hazırlayacağımız belge, dolduracağımız DS-160 formu kadar, sizin konsolosluktaki birebir yapılacak olan mülakata da doğru ve ciddi bir şekilde hazırlanmanız çok önemli.
Seyahat geçmişi ve daha önce alınan vizelerinizi de göz önünde bulundurup bir bütün halinde inceleyen ABD Konsolosluğu'na hazır bir şekilde gidip vizenizi alabilmeniz için bir profesyonel vize danışmanı ile çalışmanızı öneririz...
HGY VİZE Danışmanlık, ABD Turistik Vize başvurunuzda yanınızda...
Hayallerin ülkesi olan Amerika'ya dolu dolu bir tatil planı yapıyorsanız, doğru adrestesiniz...
Bizi aramaktan çekinmeyiniz... Şimdiden iyi tatiller dileriz...
NOT:
Vize Danışmanlık hizmeti verdiğimiz diğer ülkeler listesi aşağıdaki gibidir;
İstanbul Vize Danışmanı denildiğinde akla geliyor olmaktan gurur duyuyoruz…