top of page

Almanya Schengen Vize

HGY Vize Danışmanlık Merkezi olarak, İstanbul'dan İstanbul içi ve tüm Türkiye'ye Schengen Vize Danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. İstanbul'da ve Türkiye'nin her yerinde Vize Danışmanı denildiğinde akla geliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu sayfada, Schengen vizelerinin en çok tercih edileni, Almanya Schengen Vize başvurusunun nasıl yapıldığına dair detayları, Almanya Vizesi başvuru belgeleri, Almanya Vizesi Özellikleri, Almanya Vizesi Vize Ücreti ve Vize başvurunuz sırasında dikkat etmeniz gereken hususları bulacaksınız. ​

brandenburger-tor-abend-nah_edited.jpg
almanya bayrağı.jpg

ALMANYA SCHENGEN TURİSTİK VİZE 

Almanya Vize başvurularında; Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri, ülkeye giriş yapabilmeleri için Almanya Schengen Vizesine tabidir. Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet Pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik Pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak suretiyle vizeden muaftır.

Pasaport türleri nitelikleri ve kimlere hangi pasaportların verilebildiği konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz Pasaport Türleri Nelerdir? Adlı yazımıza göz atabilirsiniz. Schengen Vizesi, Schengen Bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maksimum 5 yıllık vize verilebilmektedir. Birden çok Schengen Bölgesine giriş yapılacaksa; Kalış süresi en uzun planlanan Schengen Ülkesi üzerinden vize başvurusu yapılmalıdır. Hangi ülkede uzun kalınacağı henüz netleşmediği takdire ise ilk giriş yapılacak ülke üzerinden vize başvurusu yapılmalıdır.

Almanya Turistik Schengen Vize Başvuru sonuçları, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre daha kısa olabileceği gibi, daha da uzayabilir.

90 Güne kadar olan vize başvuruları, Almanya Konsolosluğu yada Almanya Büyükelçilikleri tarafından yetkilendirilmiş kurum veya kuruluşlar üzerinden yapılırken, 90 günden uzun süreli (eğitim, aile birleşimi, çalışma izni, oturum izni) Almanya'ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise, başvurularını doğrudan Almanya Konsolosluğuna veya Almanya Büyükelçiliğine yapmaları gerekmektedir.

Almanya, Schengen üye ülkeler arasında olduğu için, Almanya Schengen Vizesi alan kişiler, ilk giriş ülkesi Almanya olmak koşulu ile beraber, o vize ile tüm schengen ülkelerine geçiş hakkı elde etmektedirler. 90 günden kısa seyahatler için Almanya Turistik Vize Başvurusu yapılırken, 90 günden uzun süreli seyahatler için Almanya Ulusal Vize (D Tipi Vize) başvurusunda bulunmalıdırlar.

ALMANYA TURİSTİK VİZE BAŞVURUSU

90 günden kısa süreli olan Almanya Turistik Vize Başvurusu yapmak isteyen T.C. Vatandaşları ve Türkiye'de ikamet izni bulunan başka ülke vatandaşları, vize başvurularını Almanya Konsolosluğu veya Almanya Büyükelçiliğinin belirlediği yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlara yapmalılardır. Almanya Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine şahsen yapılmış olan kısa süreli Almanya Vize Başvuruları (Almanya Ticari Vize, Almanya Transit Vizesi, Almanya Turistik Vize) işleme alınmamaktadır. 

ALMANYA SCHENGEN TURİSTİK VİZE İŞLEMLERİ 

Almanya Turistik Vize; Almanya'ya eğlence, tatil ve gezi amaçlı başvurulan, kısa süreli olarak tanımlanan bir vize türüdür. Almanya Federal Cumhuriyeti, Schengen Bölgesi üye ülkelerden biri olduğu için bu vize türüne aynı zamanda Almanya Schengen Vizesi'de denir. Bu nedenle Almanya Schengen vizesi alan kişiler, Schengen bölgelerinde tam dolaşım hakkına sahiptirler. 

Almanya Turistik vizesi, kişilere 90 gün Almanya veya Schengen bölgesinde konaklama hakkı tanımaktadır. Umumi (bordo) pasaporta sahip kişiler, Almanya'ya seyahat edebilmek için bir Almanya Turistik Vize Başvurusu yapmak zorundadır.

Hususi (yeşil) pasaport, Hizmet (gri) pasaportu veya Diplomatik (siyah) pasaporta sahip kişiler ise, kısa süreli (90 günden az) olmak koşulu ile vizesiz olarak Almanya'ya seyahat gerçekleştirme hakkına sahiptirler.

İstanbul Schengen Vize Danışmanı olarak sadece İstanbul'a değil, tüm Türkiye'ye hizmet vermekten gurur duymaktayız.

ALMANYA SCHENGEN VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Geçerli bir Pasaport: Almanya Schengen Vizesi almak isteyen kişilerin pasaportlarının 10 yıldan eski olmaması, planlanan seyahatin bitiş tarihinden itibaren de 3 ay boyunca geçerliliğini koruması, vizenin basılabilmesi için de en az 2 boş sayfaya sahip olması gerekmektedir. 

  • 3 Yıl İçerisinde Alınan Vizelerin Fotokopileri : Son 3 yıl içinde alınan Almanya Schengen veya başka ülkelerin vizelerinin de evrak listesine eklenmesi, vize onayınız için olumlu olacaktır. Daha önce Almanya'dan vize almışsanız ve ülkeye zamanında dönüp, vize ihlali yapmamışsanız, bir sonraki vize başvurunuzda vize süreniz muhtemelen daha uzun süreli basılacaktır. Ama bir vize alıp, vize bitiş tarihinden sonra ülkeye dönmüşseniz, muhtemelen uzun bir süre o ülkeden vize almanız zor olacaktır.

  • Almanya Vize Başvuru Formu : (HGY Vize Danışmanlık Temsilcileri Tarafından Temin Edilecektir.) Almanya Schengen vize başvurusunda bulunacak kişilerin doldurması gereken, vize başvuru formu ile beraber vereceği destekleyici belgeler ile tutarlı olması vizeniz için hayati önem taşıyan, ıslak imzalı olarak teslim edilmesi gereken bir formdur. Bu formu doldururken, az önce de belirtiğim gibi, formdaki sorulara verdiğiniz cevaplar ile, o cevapları kanıtlayan belgelerin birbirleri ile tutarlı olması gerekmektedir. Formda yapacağınız bir hata, vizenizin ret almasına sebebiyet verebilir. 

  • Biometrik Fotoğraf: Almanya Schengen turistik vizesi başvurularında 2 adet biometrik, arka fonu beyaz, 3,5-4,5 boyutlarında ve son 3 ayda çekilmiş güncel ve daha önceki vizelerinizde kullanmamış olduğunuz bir fotoğraf olmasına dikkat etmelisiniz. 

  • Seyahat Sigortası: Almanya Vize Başvurusu yaparken, en az 30.000 Euro'luk tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan zorunlu Seyahat Sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Seyahat sigortanızı, danışmanlık hizmeti aldığınız kuruma yaptırabilir veya kendiniz de seyahat sigortanızı yaptırabilirsiniz. Seyahat sigortanızın belgeleri ıslak imzalı olmasına lütfen dikkat ediniz.

  • Vize Harcı: Tüm Schengen vize başvurularında ve başka ülkelerin vize başvurularında olduğu gibi, Almanya Schengen vize başvurularında da bir vize harcı ödemesi mevcuttur. Vize harcı ödemenizi online yaptıysanız, ödeme dekontunun çıktısını evraklarınıza eklemeyi lütfen unutmayınız. 

  • Seyahat Rezervasyonları: Almanya Schengen Vize başvurunuzu yaparken, seyahatiniz sırasında nerede ve ne kadar süre konaklayacağınızı gösteren onaylanmış otel rezervasyonunuzu da belgeleriniz arasına koymanız gerekmektedir. Ülkesine seyahat edecek kişinin nerede konaklayacağını bilmek isteyeceklerdir. Almanya gezi planınız kapsamında birden fazla şehri gezecek ve görecekseniz ve buna bağlı olarak birden fazla otelde konaklayacaksanız hepsini dosyanıza eklemelisiniz. Veya orada bir arkadaşınızda, aile üyelerinden birinde kalacaksanız, kendilerinden size gönderilmiş olan davet yazısı ve yine kalacak yerlerini belirten belgeleri dosyanıza eklemelisiniz. Aynı zamanda gidiş dönüş uçak biletlerinizi de söylemeden geçmeyelim. 

  • Kalınan Süre Zarfında Giderlerin Kimin Tarafından Nasıl Karşılanacağını Gösteren Belgeler : Eğer bu turistik geziniz kendiniz değil, başka biri tarafından karşılanacaksa, bu seyahate sponsor olacak kişinin maddi durumunu gösteren belge ve bilgileri de dosyanıza eklemelisiniz. 

  • 18 Yaşından Küçükler İçin Velisi Tarafından Noter Onaylı Seyahat İzni ve Masrafların Nasıl Karşılanacağını Gösteren Belgeler : 18 Yaşından küçük ve tek başlarına seyahat edecek olan kişi yada kişiler için, noterden onaylı olarak alınmış olan muvaffakatname belgesi de dosyaya eklenmelidir. Bu masrafları kişinin anne, baba veya başka biri karşılayacaksa, o kişinin de tüm mali durumunu gösteren belgeler dosyaya eklenmelidir. 

  • Banka Hesap Dökümü: Almanya Schengen Vize Başvurusu yapacak kişinin, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, toplam bakiyesinde ise, minimum o seyahati karşılayabilecek bakiyenin olması gerekmektedir. Bankadan alınan son 3 aylık hesap dökümü, banka tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış olarak sizlere verilmesi, sizlerinde bu belgeleri dosyanıza eklemeniz gerekmektedir. 

  • Çalışma ve İzin Belgesi: Çalıştığınız kurum tarafından antetli kağıda yazılmış, gezi sırasında sizin izinli olduğunuzu, bu gezi için işyeri tarafından size izin verildiğini gösteren, şirket sahibi veya imza atmaya yetkili kişi tarafından hazırlanmış belgedir. Bu belge de diğer belgeler kadar önemlidir. Eğer siz şirket çalışanı değil, bir şirket sahibi iseniz, bu kapsamda kendinize ait bir yazı hazırlayabilir veya Hgy Vize Danışmanlık'ı arayarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 

  • SGK Hizmet Dökümü : Çalıştığınız işyerinden son 6 aylık bir sgk hizmet dökümü almanız gerekmektedir. Bu belge, aktif olarak çalışıyor olduğunuzun en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilir. 

  • SGK Giriş Bildirgesi

  • Maaş Bordroları: Almanya Schengen Vize Başvurusu Yapacak kişilerin, işyerlerinden veya muhasebesinden maaş bordrosu alıp, Almanya Vizesi başvuru evraklarına eklemeleri gerekmektedir. 

  • İş Sözleşmesi

  • Ek Gelir Belgeleri: Gelirinizi destekleyen banka hesap dökümleri gibi belgelerinizin yanı sıra, ek geliriniz var ise, (mesela: Kirada olan ev veya dükkan, temettü gelirleri vs) bu belgeleri, varsa eviniz ev tapusunu, arabanız var ise arabanızın ruhsat fotokopisini Almanya Schengen vize başvuru belgelerinize eklemeniz önemlidir.

  • Öğrenciler İçin; Bu Belgelere Ek Olarak Öğrenci Belgesi almaları gerekmektedir. Öğrenci belgenizin e-devlet'ten alınmış güncel ve barkodlu olmasına dikkat ediniz. Eğer barkodlu değil ise, öğrenciliğinizin aktif olarak devam ettiği kurumdan ıslak imzalı olarak almanız oldukça önemlidir. 

  • Almanya Konsolosluğu/Büyükelçiliği'ne hitaben yazılmış vize talep dilekçesi: Bu dilekçe içeriğinde seyahat planınız, ortalama gelir durumunuz, varsa o ülkeden geçeceğiniz başka ülke gibi planlarınız, bu seyahati kimin karşılayacağı gibi bir niyet mektubu şeklinde yazmalısınız. (Bu ve bunun gibi detaylar için bir Vize Danışmanı ile çalışmanızı tavsiye ederiz.)

  • Kişi emekli ise, niyet mektubunu kendi kişisel bilgilerini beyan ederek yazabilir.

  • Kişi devlet dairesi çalışanı ise, kurum amiri tarafından (imza ve kaşe yetkisi olan) antetli kağıda hazırlanmış olması gerekmektedir.

ALMANYA SCHENGEN TURİSTİK VİZE İŞLEM SÜRESİ

Almanya turistik vize başvurunuz için gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde teslim ettiğinizde, ortalama 20 iş gününde vize durumunuz sonuçlandırılır. Ancak Almanya Federal Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti resmi tatillerine denk gelmesi yada vize talebinizi değerlendirecek olan Almanya Konsolosluğu'nun yoğunluğuna göre süre uzayabilir. Sizlere tavsiyemiz, seyahat planınız belli olduğunda olabildiğince erken başvurmanız yönünde olur. 

ALMANYA SCHENGEN TURİSTİK VİZESİ ÖZELLİKLERİ

Almanya Turistik Vizesi, vize sahiplerine tek seferde en fazla 90 gün konaklama hakkı tanıyan, c tipi denilen kısa süreli bir vizedir. Almanya Federal Hükümeti, Schengen üye ülkeleri arasında olduğu için Almanya üzerinden alınan schengen vizeleri ile, ilk giriş yapılan ülke Almanya olduktan sonra, vize süresini aşmamak kaydı ile, tüm Schengen ülkelerine geçiş hakkı tanımaktadır. Aynı zamanda, Schengen bölgesindeki diğer ülkelerden birinden alınmış bir Schengen vizesi ile, Almanya'ya girerken tekrar bir vize başvurusu yapmanız gerekmemektedir.

ALMANYA SCHENGEN TURİSTİK VİZE ÜCRETİ

Tüm Schengen Vize başvurularında olduğu gibi, Almanya Schengen Turistik Vize başvurusu sırasında da Almanya Schengen Turistik Vize Harcı ücreti söz konusudur. Almanya Schengen vize ücretleri, alacağınız vize türüne göre değişiklik gösterir. Almanya Schengen turistik vize ödemeniz içerisinde, konsolosluğun belirlemiş olduğu güncel ödeme ile, yetkilendirilmiş olan aracı kurumun belirlediği ödemeyi içermektedir. 

Almanya Turistik Schengen Vizesi için müracaatta bulunan 12 yaş altı çocuklar için ücret talep edilmemektedir.

Almanya Schengen Vizesi  hakkında daha fazla bilgi için; HGY Vize Danışmanlık Temsilcilerimiz ile
iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Ülkeye giriş kısıtlamalarına yönelik kısıtlamalar hakkında detaylı bilgiye; Almanya Federal
İçişleri Bakanlığı sitesinden veya

Almanya Konsolosluğu sitesinden ulaşabilirsiniz.

Almanya Turistik Vize Hakkında Dip Notlar

    Almanya Vize başvurularını belirli yetki bölgelerine ayırdığı için, ikametinizin bulunduğu
şehirden başvuru yapmalısınız.

  • Ankara Büyükelçiliği Yetki Bölgesi: Ankara, Gaziantep, Trabzon

  • İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Bölgesi: İstanbul, Altunizade, Bursa

  • İzmir Başkonsolosluğu Yetki Bölgesi: İzmir, Antalya

    Son 4 yıl 11 ay içerisinde herhangi bir Schengen Ülkesinden vize alınması ve VIS notu düşülmesi
durumunda, biyometrik verilerinizin Almanya vize başvurusu sırasında yeniden beyan edilmesine gerek kalmayabilir.
VIS: Avrupa Vize Enformasyon Sistemi (Dijital Parmak İzi Kaydının Yapılması)
   Son 4 yıl 11 ay içerisinde herhangi bir Schengen Ülkesine vize başvurusu yapmadıysanız, başvuru için randevu günü ve saatinde vize işlem merkezine bireysel olarak giderek parmak izi vermelisiniz.

Bu ayrıntılı ve komplike olan süreçte, Schengen Vize Danışmanlığı kapsamında ekibimiz sizler ile çalışmaktan mutluluk duyacaktır.


    Almanya Vize başvuruları seyahatten en geç 3 ay önce yapılmalıdır.


    Almanya Turistik Vize Başvurusu sırasında evraklarınızın tam ve eksiksiz olduğundan emin olmak için; HGY Vize Danışmanlık Temsilcilerimizden destek alabilirsiniz.


    Almanya Vize Başvuru Formu HGY Vize Danışmanlık Temsilcilerimiz tarafından eksiksiz olarak doldurulur. Buradaki bilgilerin orijinal seyahat ve konaklama belgeleriyle orantılı olması çok önemlidir. Vize Danışmanlığı Hizmetimizden faydalanırken evraklarınızın doğruluğundan ve güncelliğinden emin olunuz.


   Schengen Vizesine sahip olmanız. Uçaktan indikten sonra ülkeye girişinizi garanti etmez, sınır memuru vizenizin olmasına rağmen geçişine izin vermeyebilir. Seyahatiniz sırasında ülkeye gidiş sebeplerinizi açıklayan belgelerinizi yanınızdan ayırmayınız. (gidiş-dönüş uçak bileti, konaklama rezervasyonu, niyet mektubu gibi)


   Almanya Vize Başvurusunda bulunmuş olmanız, vizenizin ret edilemeyeceği anlamına gelmez. Vizenizin ret olması durumunda Almanya Konsolosluğu tarafından ret mektubu verilecektir. Mektupta yer alan ret sebeplerini dikkate alarak yeniden başvuru yapabilirsiniz.

Vizenizin ret yememesi ve doğru bir başvuru yapılması için bir profesyonelden yardım almanızı tavsiye ederiz.

Bir Almanya seyahati veya başka bir Avrupa ülkesi seyahati planlıyorsanız;

Bizi arayabilirsiniz.

NOT:

Vize Danışmanlığı verdiğimiz diğer ülkeler listesi aşağıdaki gibidir ;

 

İstanbul Vize Danışmanı denildiğinde akla geliyor olmaktan gurur duyuyoruz... 

bottom of page